Veelgestelde vragen

Bent u van plan een e-bike aan te schaffen? We hebben een aantal veelgestelde vragen over elektrische fietsen voor u op een rij gezet. Heeft u een andere vraag over e-bikes of wilt u ervaren hoe het is om op een elektrische fiets te fietsen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Hoe werkt een e-bike?

Een elektrische fiets geeft bij elke trapbeweging een extra zetje, waardoor het fietsen makkelijker en comfortabeler wordt. Als u de accu inschakelt via de bediening, wordt de motor geactiveerd vanaf het moment dat u begint met trappen.

Hoe laad ik de accu van een e-bike op?

Het opladen van de accu van een e-bike kan direct via de fiets. Bij sommige modellen kan de accu ook van de fiets af worden gehaald en bijvoorbeeld binnen worden opgeladen door de lader aan te sluiten op het stroomnetwerk.

Kan ik mijn eigen snelheid bepalen?

Via de bediening van de elektrische fiets kunt u zelf de mate van ondersteuning bepalen. Bij sommige fietsen kunt u zelfs de letterlijke snelheid bepalen, zodat u de hele fietsrit even snel rijdt.

Hoe lang duurt het om een accu op te laden?

Gemiddeld duurt het zo’n 4 à 5 uur om de batterij van de accu volledig op te laden. Het hangt er natuurlijk wel van af wat voor accu u heeft.

Waar mag ik fietsen met een elektrische fiets?

Een elektrische fiets met trapondersteuning tot 25 km/h wordt juridisch gezien als fiets. Met een elektrische fiets moet u dus op een fietspad rijden.

Waar vind ik een I-CYCLE-dealer?

De e-bikes van I-CYCLE zijn verkrijgbaar bij Fiets.com in Wormerveer.